Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. BOLU VALİLİĞİ
T.C. BOLU VALİLİĞİ
T.C. BOLU VALİLİĞİ
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi Mevzuat Kurumsal Kimlik Faaliyetlerimiz Kurullar ve Komisyonlar
  • BOLU
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Bağlı Birimler Bakanlıkların Taşra Teşkilatı Kamu Hizmet Standartları Proje ve Yatırımlar Online Başvurular
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Basın Açıklamaları Etkinlikler Basın Bülteni İhale İlanları Takvim
  • İLETİŞİM
°C
29
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Abdulaziz AYDIN
      • Vali Yardımcıları
        • Hakkı UZUN
        • Fatih DAMATLAR
        • Abdullah Abid ÖZTOPRAK
        • Abdullah ŞEN
        • Remzi Oğuz YILMAZ
      • Kaymakamlar
        • Tugay CANTÜRK
        • Fatih KAYA
        • Talha BATTAL
        • Metehan GÜNGÖR
        • Fatih YILDIZ
        • Ayhan KALAYCIOĞLU
        • Mustafa ŞEKER
        • Fatih KURT
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
        • Yabancı Sermayeli Şirketlerin Taşınmaz Edinimi
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • AB ve Dış İlişkiler Bürosu
      • Enerji Yönetim Birimi
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
      • Valilerimiz
    • İl Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • Kurumsal Kimlik
    • Faaliyetlerimiz
    • Kurullar ve Komisyonlar
      • İl İnsan Hakları Kurulu
      • İl Etik Komisyonu
  • BOLU
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
    • Bağlı Birimler
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
      • İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
    • Bakanlıkların Taşra Teşkilatı
      • İl Müftülüğü
      • Bolu Defterdarlığı
      • İl Milli Eğitim Müdürlüğü
      • Ticaret İl Müdürlüğü
      • İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
      • Bolu Orman Bölge Müdürlüğü
      • Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
      • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
      • İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
      • İl Sağlık Müdürlüğü
      • Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
      • Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
      • Kadastro İl Müdürlüğü
      • Tapu İl Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Proje ve Yatırımlar
    • Online Başvurular
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Basın Açıklamaları
    • Etkinlikler
    • Basın Bülteni
    • İhale İlanları
    • Takvim
  • İLETİŞİM
 

BOLU’NUN ALTERNATİF ÜRÜNLERİ BELİRLENİYOR

28.09.2018
 
 
 
 
Bolu’da yetiştirilen tarım ürünlerine alternatif ürün desenleri çalışmasının rapor niteliğindeki sonuçları düzenlenen toplantı ile sunuldu.
 
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen ‘Bolu Ovası Tarımsal Ürün Deseni Rapor’ hazırlandı. Raporda üretim potansiyeline sahip, ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünlerin tespiti yapıldı. Rapor kapsamında önerilen tarımsal ürünler hakkında Bolu Ovasında faaliyet gösteren çiftçilere de farkındalık oluşturmak amacıyla raporun aktarılması için bir toplantı düzenlendi.
 
Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan birlik başkanları ve  üyeleri katıldı.
 
“BOLU İÇİN ÖNEMLİ BİR RAPOR”
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu’nun üretim yaptığı ürünlerin dışında alternatif ürünlerin de yetiştirilmesi anlamında yapılan bu çalışmanın önemli bir rapor olduğunu kaydetti. Vali Baruş,“Bu çalışma, dar olan toprak arazilerimizin nasıl daha iyi değerlendirilebileceği, çiftçimizin, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı verir hala nasıl getirileceği konusundaki soruya cevap aramak üzere yapıldı” dedi.
 
“% 63’LÜK ORANI %100’LERE ÇIKARMALIYIZ”
 
Bolu Ovasının, Bolu toprakları içinde en fazla verimin alınabildiği, sulanabilir alana sahip olduğunu dile getiren Bolu Valisi Aydın Baruş, “İlimizde toplam tarım arazisi miktarı yaklaşık 118.000 hektar civarında, bu da ilimizin yüzölçümünün %14’üne tekabül ediyor. Bunların içerisinde sulanabilir alan ise, 54.000 hektar civarında, bu da toplam arazinin %46’sına tekabül ediyor. Sulu tarım yapılan alan 33.336 hektar, bu da sulanabilir arazinin %63’ü. İnşallah çok yakın zamanda Tekke Barajı ve Seben Göleti sulamaları gibi önemli projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, bu %63’lük oranı %100’lere doğru taşımayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“MISIR KURUTMA TESİSİ KURULUYOR”
 
Bolu’da birincil olarak hububat yetiştirildiğini belirten Vali Baruş, “Bolu Ovasında buğday ve arpanın yanında özellikle patates üretimi önde gelen üretim alanlarına sahip. Tabi patates ürününün her yıl aynı değeri bulmaması, bazı yıllar değerinin düşük kalması çiftçimizin bu yüzden mağdur olması, istikrarsız bir fiyattan dolayı bazı çiftçilerimizin patatese alternatif ürün araması bizleri bu konuda araştırmaya sevk ediyor. Tarım Müdürlüğümüzün Ziraat Odası ile birlikte yapmış olduğu çalışmalarda çiftçilerimize alternatif ürün olarak neleri önerebiliriz bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Son yıllarda malumunuz olduğu üzere fasulye ve nohut alternatif üretim olarak gündeme geldi. Son yıllarda bunların üretimi de git gide artıyor. Sulama imkanına sahip olması nedeniyle, Bolu Ovası’nda mısır üretiminin artırılması gerektiği kanaatine vardık. Çünkü, mısır üretimi hem verim olarak hem de ekonomik değer olarak çiftçimize çok değerli katkılar verebilecek bir ürün. Bu amaçla, Ziraat Odası ile işbirliği halinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle ‘Mısır Kurutma Tesisi’ projesinin hayat geçirilmesi için çalışmalar başladı. Mısır Kurutma Tesisi projesi ile ilimizde üretilen tanelik mısırın, bu tesislerde kurutularak özellikle beyaz et üretiminde ham madde olarak kullanılması için, buradaki entegre tesislerine pazarlanmasıyla birlikte hem çiftçimizin toprağını iyi değerlendirip daha fazla kazanması hem de beyaz et üretimi yapan entegre tesislerimize destek sağlanması söz konusu olacaktır. Önümüzdeki yıl bu tesis tamamlanarak hayata geçirilecek ve bundan sonra çiftçilerimiz ürettikleri tane mısırı burada kurutarak pazarlama imkanına kavuşacak” dedi.
 
“TOPRAĞIMIZI BİLİNÇLİ KULLANMALIYIZ”
 
Bolu’daki tarım topraklarının çok daha iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Baruş, “Bilinçli olarak toprağımızı kullanmazsak hem toprağımızın verimini her yıl git gide azaltıyoruz, hem de çevreye önemli zararlar veriyoruz. Ayrıca İlimizdeki tavuk üretim tesislerinden çıkan gübrenin tarım topraklarında organik madde eksikliğini tamamlar şekilde kullanılması çok önemli. Dolayısıyla bilinçsizce tarlalarımıza atılan tavuk gübreleri hem bizi çevresel olarak kokusundan dolayı rahatsız ediyor hem de su kaynaklarımızda kirlenmeye neden oluyor. Dolayısıyla bu gübrelemenin sağlıklı bir şekilde yapılması lazım. Biz topraklarımızı bilinçli olarak gübrelersek, onun ihtiyacına uygun ham maddeyi toprağa verirsek göreceğiz ki çok daha fazla verim artışı yakalayacağız ve böylece de topraklarımızı çok iyi değerlendireceğiz” dedi.
 
“BOLU OVASINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ”
 
Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasını şöyle sona erdirdi; “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle yapılan ürün deseni çalışmasında sulanabilir Bolu Ovası’nda hangi yörede, hangi alanda, hangi mevkide hangi tarım ürünleri ekilirse çiftçimiz daha fazla gelir sağlar, ekonomik olarak daha iyi değerlendirebilir, toprağın yapısına uygun hangi ham maddeleri vererek onu verimli hale getirebiliriz konuları değerlendirildi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve üniversitede bulunan öğretim görevlilerimizin yaptıkları bu ürün deseni çalışmasının tüm çiftçilerimiz için katkı getirmesini ve hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu çalışma ile Bolu Ovasını en iyi şekilde değerlendirerek İlimizin, insanımızın istifadesine daha fazla katkı verir hale getiririz”
 
SUNUMLAR YAPILDI
 
Bolu Valisi Aydın Baruş’un konuşmasının ardından, Ziraat Mühendisi Dr. Mustafa Uluç, Bolu Ovası toprak sınıflama ve puanlama analiz sonuçlarını paylaştı. Uluç, “Bölgenin Devlet Su İşleri tarafından rehabilitasyon projesi yapılacak alanda toprak özelliklerini belirlemek üzere bu çalışmaya başladık. Bu işte biz 4 ziraat mühendisi 6 tekniker olmak üzere bu etüt işlemini yaptık. Sınıflama ve harita sunduktan sonra bizden sonra ikinci aşamada ürün değerlendirme kısmında çalışacak kişilere fikirlerimizi paylaşmak üzere bu bölgede yetiştirilen ve yetiştirilecek alternatif kullanımlar için de değerlendirme olacak bir veri takdim ettik. Bizim çalışmamız birinci aşamada toprak sınıflamasına yöneliktir. Alanımız 6 bin 825 hektar, biz burada 5 bin 618 hektar alan çalıştık.” dedi.
 
Daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz yaptı. Karadeniz, “Bolu bir Batı Karadeniz ili. Aynı zamanda bir geçiş bölgesi. Karasal iklimden de kısmen özellikler taşıyor. Karadeniz’in nemli yağışlı iklimleri de burada var. Dolayısıyla net bir ürün söylemi çok imkansız gibi oluyor. Geçiş bölgelerine uygun, hem karasala, hem deniz iklimine uygun yağışı Mart aylarında Nisan aylarında bol olan bir iklim özelliği taşıyor. Dolayısıyla biz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak, 4 öğretim üyesi bir araya gelerek, çalışma yaptık. Hem Bolu’daki mevcut ürün desenlerini tespit ettik. Bu ovada bu iklime, bu toprak yapısına hangi ürünler önerilebilir, bunun çalışmalarını sunacağız” şeklinde konuştu.
Son olarak Doç. Dr. Faheem Baloç ise yaptığı sunumda Bolu’da yetiştirilen tarla bitkileri, tarıma dayalı sanayide tarla bitkilerinin önemi ve Bolu’da yetiştirilmesi planlanan alternatif ürünler hakkında bilgiler verdi.
 
Toplantıda ayrıca sunum yapan araştırmacılara katılımcılar tarafından sorular da soruldu.
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
  • Kullanım ve Gizlilik
  • Muhtar Bilgi Sistemi
  • www.ilan.gov.tr
  • KAAN EGM Mobil Uygulaması
Tabaklar Mahallesi, İzzet Baysal Cd. No:2, 14100 Bolu Merkez/Bolu
0 374 215 37 60
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız